Kövess minket:

🟩 Tippmix Tippek: Tuti tippek sportfogadáshoz 🟩

Search

Tippmix Tippek: Tuti tippek sportfogadáshoz

Foci Eb 2024: Bárki továbbjuthat az E csoportból

Foci Eb 2024: Bárki továbbjuthat az E csoportból

Az idei Európa-bajnokság talán két legnagyobb meglepetését hozta az E-csoport első játéknapja, amikor Románia és Szlovákia is legyőzte az esélyesebbnek tartott ellenfelét. Belgiumnak és Ukrajnának tehát fel van adva a lecke, hogy a papírformát érvényesítve továbbjusson a csoportból. Az első körben látottak alapján egy igazi négyesélyes kvartettről beszélhetünk.

Szlovákia-Ukrajna, péntek 15:00

Ha csak vetünk egy pillantást a két válogatott keretére, egyértelműen kirajzolódik Ukrajna minőségbeli fölénye, igaz, az első fordulóban mutatott teljesítmények már egészen más képet festenek az erőviszonyokról. Szlovákia még a magasan letámadó Belgium ellen is képes volt többnyire a saját játékát játszani, aminek meg is lett az eredménye. Stanislav Lobotkáék a mérkőzés bizonyos periódusaiban meg tudták tartani a labdát, sőt, felépített támadásokra is futotta tőlük, ami szintén hozzájárult ahhoz, hogy ne tudják állandóan nyomás alatt tartani a szlovák kaput belgák.

Francesco Calzona szövetségi kapitány jó érzékkel váltogatta csapata labda nélküli játékát. A szlovákok hol letámadtak, hol a félpályánál húzták meg a védelmi vonalat, míg a találkozó hajrájában egészen mélyen védekeztek, ezzel jelentősen megnehezítve Belgium dolgát. Természetesen a szerencse, vagy Romelu Lukaku kihagyott helyzeti éppúgy összetevői voltak Szlovákia meglepetésgyőzelmének, de Calzona fiai játékban felülmúlták az ukránokat az első csoportmeccsen.

Jóllehet esélyeshez méltó módon kezdett Ukrajna Romániával szemben, többet birtokolta a labdát, öt csatárral a négyfős román védelemmel szemben folyamatosan létszámfölényt tudott kialakítani a támadóharmadban, ez nagy helyzeteket nem eredményezett. A bekapott gól megzavarta a Szerhij Rebrov válogatottját. A második félidőben Andrij Lunin újabb hibája után már kétgólos hátrányban voltak az ukránok, majd az idő előrehaladtával egyre kevesebb terület nyílt Ukrajna előtt. Ráadásul a nyolc beadásból egy sem volt pontos, így sem Artem Dovbik, sem Roman Jaremcsuk fejelőkészségét nem sikerült kiaknázni. A nulla kaput eltaláló lövés ugyancsak egy beszédes statisztika. Összességében az ukránoknak a játék minden fázisában javulniuk kell.

Tipp: 1-1 6,10

Belgium-Románia, szombat 21:00

Bár több szempontból sem volt tökéletes Belgium Eb-nyitánya, az 1,7-es várható gól mutató, illetve a szabálytalan találatok mind azt mutatják, hogy megvoltak a Vörös Ördögök helyzetei. A két szélső több alkalommal helyet cserélt, ahogyan Kevin De Bruyne is sokat változtatta a pozícióját, amivel rendre döntések elé állították a védőket.

Másrészről Domenico Tedesco szövetségi kapitánynak fel van adva a lecke, hiszen két védekező középpályás szerepeltetése sem támadásépítésnél, sem védekezésnél nem volt kifizetődő, főleg egy gyengébb ellenféllel szemben. Johan Bakayokót le is cserélte az 57. percben. Emellett visszatérő problémának tekinthető Romelu Lukaku rossz helyzetkihasználása. A belga csatár hiába végzett az Eb-selejtező góllövőlistájának élén, a szlovákok elleni összecsapáson több helyzetét is elpuskázta. Összességében még mindig a belga nemzeti tizenegy számít a csoport esélyesének, szerencsés eredmények mellett még meglehet a csoportelsőség a 2018-as vb-bronzérmesének.

Meglehet, a román válogatott nem mutatott annyit labdával, mint a szlovák, de néhány húzásból, átlövésből vagy éppen letámadásból alakított ki lehetőségeket. Azzal, hogy háromszor köszönt be Románia, jelentősen túlteljesítette a várható gól mutatóját, ám a kapitulálás elkerülésére igencsak rászolgált. Középmagas védekezésük remekül működött Radu Dragusinéknak, ráadásul a hátvédsor mögötti területet egyaránt levédekezték. Ezzel a teljesítménnyel, valamint egy-egy védelmi hiba kihasználásával könnyen borsot törhetnek a belgák orra alá.

Tipp: Belgium 2-1-re nyer 8,00

Szerző: Bózsik Tamás Pál

Exkluzív bónusz 100% akár 20.000 HUF!

Magas árfolyamok, nagyszerû weboldal, mobilalkalmazás, élõ fogadások, meccsek közvetítése, teljes biztonság. Ez mind az Unibet ajánlatában megtalálható. Ha ehhez még hozzáadjuk a köszöntõ ajánlatot, akkor a világvezetõ bukméker képe rajzolódik ki. Kétségtelenül szívbõl ajánljuk mindenkinek.

Ezek is érdekelhetnek:
A szerzőről: Katalin Balazs

A szerzőről: Katalin Balazs

Az én nevem Katalin Balazs, több, mint 10 éve vagyok profi fogadó és 3 éve a VIP IngyenTippek tippadója. A futball- és kosárlabdatippjeim havi sikerrátája 78%. Miért? Nincsen varázsreceptem vagy olyan valamim, amivel egy nap alatt meggazdagodhatsz, de adok tanácsot, amelyek sokat segítettek nekem abban, hogy profitot termeljek a sportfogadásokkal és amelyeket karrierem során tanultam.

Scroll to Top